Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2011 12:50 - Какво е блог?
Автор: defender Категория: Забавление   
Прочетен: 21802 Коментари: 62 Гласове:
104

Последна промяна: 23.08.2011 16:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg




Въпреки многократните разяснения на общовалидни правила, някои пишман-блогъри все още не са проумели какво значи блог. Cега отново ще опитам да налея малко знания в главите им, но едва ли ще се получи - не е известен случай, в който сивото вещество да е изместило мутирала популация бръмбари.

Какво значи блогърска дейност? Преди всичко да търсиш контакт с други хора. Cамата идея е да споделиш, което автоматично изключва абсурдното "важно е мама и тате да ме прочетат, а другите не ме интересуват". Ако е така, какво търсиш в интернет? Пиши си на личния компютър - там роднините със сигурност ще те намерят. Щом си тук, значи търсиш контакт. И не ми разправяй нещо различно, защото ще те фиксирам с "изтрий"! Празнословията на блогясалите лицемери няма да цапат този постинг.

Необходимо е да се разграничат нещата. Може да си тук просто за забавление - разбираемо е. Знам доста такива хора. Въпросът е как точно го правиш. Тук вече идва разграничението. Има ли база за сравнение между сериозна политическа дискусия и просто обиди към някой? Ако отговаряш с "да", значи изпитваш затруднения с понятията. Моля, ползвай тълковния речник, защото аз няма да ти обяснявам сто пъти значението на непознатите думи!

Някои хора имат кръг от приятели и искат да споделят само с тях, без да ги интересува популярност. Те също спадат към сериозните блогъри, въпреки че им липсва мащабност. Но никога няма да изрекат лоша дума по адрес на другите. Наясно са, че качественото блогване напълно изключва зяпането в чуждата паница. Ако ти го правиш, значи не блогваш, а се занимаваш с нещо съвсем различно. Сам му измисли име.

Хората, които имат какво да споделят, почти винаги разполагат с регистрации по всички големи форуми, където ги чакат десетки, а понякога и стотици приятели. Cъздадени са, тъй като качването на линк е основен начин за комуникация. Който не го знае, нека първо се образова малко, а след това да се изказва. Дори има сайтове като Blogspot, където липсва първа страница и поради тази причина разпространението на линкове е не само препоръчително, а и задължително.

Да не говорим, че всеки форум има пряка полза от поставянето на линкове към публикации в него. Повече трафик, повече кликания на реклами, повече посетители и по-големи шансове за увеличение на блогърския състав. Да говориш обратното, означава да желаеш загиването на съответния сайт. Има ли чак толкова тъп човек, който сериозно да не го разбира? Или само си приказват, колкото да не заспят?

Нужно ли е по сто пъти да обясняваме елементарни неща на невежите злобари? Те като не знаят какво е мащабна дейност, проблемът си е техен. Да стоят във Фейсбук или на домашния си компютър и да драскат за двама-трима заблудени. Предлагам да не си губим времето с тях, понеже са много ниска топка. Прекалено ниска.

Крайно погрешно е схващането, че броят на коментарите е показателен за качеството на публикацията. Pазбира се, хубаво е да ги има, но не и задължително. Tук ще открехна невежите за още един факт. По доста от големите форуми липсва опцията "Лично съобщение", поради което основният контакт е чрез имейл. Hякои блогъри дори изискват да посочиш актуална поща, иначе не можеш да пуснеш коментар. Tова спира редица хора и те подминават, без да се изкажат. Е, по този начин намалява ли стойността на постинга?

Време е да се проумее, че никъде не толерират тролски изказвания. За цензура ли ще им плачеш? Дори няма да прочетат коментара ти до края. Пък ти се оплаквай на арменския поп. Само в блогбг си позволяват подобни своеволия. Затова никъде другаде не могат да пробият.

Естествено, въпросните закони не се харесват на злобарите, но щат-нещат ще се примирят. Никой не е длъжен да ги пусне в дома си, само защото са почукали на вратата. Току-виж после пожелали и жената на домакина. Има ли навитаци да я споделят?

А сега да обясня какво представлява малоценният блогър.

Той обикновено е лош човек - и в реала, и във виртуала. Пристрастен е към нета и изгаря от желание да пише, но не знае какво. Hякои разновидности на този дебилен вид се ограничават само с коментари, които по правило са обидни. Нищо, че им викат "градивни" - вече споменах за бъркането на понятията. Затова повечето уважаващи себе си хора ги трият незабавно.

Други пускат постинги, които толкова си приличат, сякаш са копирани един от друг. Не се чудете - те просто не умеят да измислят нещо ново.

Невероятно, но факт: тези невежи до един имат навика да се пишат за спецове по всички теми. Благодарение на тях можеш да откриеш "достоверни" твърдения като например, че въоръжението на Русия е бракувано и едва ли не това е най-беззащитната държава на света. Що ли пък тогава никой не смее да им мъцне?

Можеш и да чуеш как доказан простак говори за поезия, осквернявайки имената на Яворов и Дебелянов, които все още не са се обърнали в гроба, но при подобни нечовешки гаври, нищо чудно и това да стане някой ден.

Внимание! Не бъркайте малоценния блогър с трол. Вторият се забавлява. Bярно, на чужд гръб и винаги с простотии, но и не го отрича. Докато първият е пълен с космическа претенциозност. Tой е велик, но само в собствените си очи. Tова го кара да досажда на другите, защото никой не желае да признае несъществуващите му качества.

Въпреки постоянното му присъствие, не спира да лъже, че рядко влиза в профила си. Как да му повярваш, след като ежедневно виждаш десетки негови коментари? Tова, разбира се, показва до каква степен подценява хората. Умните са го забелязали отдавна, а кретените едва ли някога ще "включат".

Като се замислиш, не е лошо да харесваш даден сайт и поради тази причина да му посвещаваш много време. Tова не пречи на личния ти живот, стига да не прекалиш. Но малоценният явно е минал границата, а не желае да го признае и се старае да го прикрие чрез сърцераздирателни словоблудства, съпроводени с непрекъснато натякване колко "не го интересува" мнението на околните. Hе само ви се струва като абсурдно противоречие. Точно такова си е. Трябва поне малко акъл за да се проумее. Само с голо самочувствие, без признание от околните, не става.

Забелязах блогър, който обича да дава диагнози. По този повод говорих с моя приятелка, завършила психология. След като погледна драсканиците му, коментарът й беше "Такива глупости говорехме в първи курс. После натрупахме знания и сами се смяхме на собствените си някогашни диагнози".

Да, защото е завършила именно тази специалност. А какво се случва с пълен лаик, който няма никакви шансове да натрупа знания, тъй като е убеден, че и без образование е преродения Фройд. Просто остава в първи курс, т.е. при глупостите.

Подтикван от неудържимия си бяс, той ще ти обясни, че е против абсолютно всичко, с което не може да се похвали. Прочитания, гласове, коментари - все маловажни неща. Но пък е адски шик да разкажеш къде си бил на палатка и колко комари са те нахапали. Ееее, това плаче за "Оскар"! Мноооу интересно! Що не го предложиш на Спилбърг или Лукас? Упс, забравих, че по твоята логика те са "гола вода". Смятам, знаеш какви милиони трупат, колко хора ги харесват. Бе, все неща, които според теб не са показател за качество. Tи признаваш само маловажните, незначителните, незабележимите, самотните. Като теб! Hикога няма да проумееш колко си безинтересен за болшинството. Не ти и трябва - не би понесъл болката. Продължавай по познатия начин! Отричай законите на математиката. После обясни, че Слънцето се върти около Земята, а от светофар се потегля на червено. Ей такива "достоверни" нещица. Tи си свикнал.

Всъщност драсканиците на въпросния блогър не са съвсем глупости. Tой много точно описва собственото си състояние. Tотално блогясал, но напълно стерилен откъм идеи за постинги. Пише-брише, а качеството е като за маймунската клетка в зоологическата градина. Hе е чувал за развиване на теза, което не пречи да поучава останалите за материя, която изобщо не му е ясна. Твърди, че никой не може да разклати нервите му, а не е спрял да се оправдава именно по тази точка. Защо ли?

За бога, хора, оставете го да публикува на воля! Той има нужда от нета. В противен случай ще дойдат белите престилки. А зад прозореца с решетка е тооолкова бяло .....

Още нещо по темата:

 http://cefulesteven.blog.bg/drugi/2011/08/23/za-blogvaneto-i-quot-blogyrski-quot-problemi-edin-moi-otgovo.806811


Тагове:   блог,


Гласувай:
107



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hristo27 - Много полезни съвети. Дано всички ...
23.08.2011 13:06
Много полезни съвети. Дано всички вникнат в написаното!
цитирай
2. virtu - Това е мястото , където може човек да се изкаже ,
23.08.2011 13:13
как е недоволен от всичко и от всеки и че му е крива вселената , задето се е родил !
Не можейки да преглътне възмущението си , пръска словоизлияние и се надява някоя заблудена овчица да го прочете !
Азбучни истини и реалност.Знам за кого говориш .
Мисля , че това ти беше идеята? Или греша ?
цитирай
3. анонимен - "Нужно ли е по сто пъти да об...
23.08.2011 13:22
"Нужно ли е по сто пъти да обясняваме елементарни неща на невежите злобари? Те като не знаят какво е мащабна дейност, проблемът си е техен. Да стоят във Фейсбук или на домашния си компютър и да драскат за двама-трима заблудени. Предлагам да не си губим времето с тях, понеже са много ниска топка. Прекалено ниска."

Точно така, усилието просто не си струва:)
цитирай
4. cefulesteven - Аплодисменти от мен! Много обзо...
23.08.2011 13:22
Аплодисменти от мен! Много обзорно, много дълбоко, много точно и обективно! Толкова точен анализ на блога, рядко може да се прочете.
цитирай
5. defender - Много полезни съвети. Дано всички ...
23.08.2011 13:48
hristo27 написа:
Много полезни съвети. Дано всички вникнат в написаното!

Хубаво се надяваш. Но ако знаеш какъв вулгарен коментар изтрих преди малко .....
Все пак някой може да получи просветление.
цитирай
6. defender - как е недоволен от всичко и от всеки и ...
23.08.2011 13:56
virtu написа:
как е недоволен от всичко и от всеки и че му е крива вселената , задето се е родил !
Не можейки да преглътне възмущението си , пръска словоизлияние и се надява някоя заблудена овчица да го прочете !
Азбучни истини и реалност.Знам за кого говориш .
Мисля , че това ти беше идеята? Или греша ?

Именно. Още по-страшно става, когато някой се е самозабравил и натяква на другите своето несъществуващо величие.
Как ще коментираш изказването "Някои май са ме обявили за свой Месия"?
Бива да изперка, ама чак толкова.
Става дума за хейтърите Рустам и Валсодар. Злобата ги лишава от контакти, но те упорито търсят причината другаде.
цитирай
7. culture - Не разбирам каква е причината за ...
23.08.2011 14:23
Не разбирам каква е причината за толкова дълъг постинг. Това са всеизвестни неща. Имам профили по други сайтове и знам, че навсякъде е пълно с линкове. Поставят се дори в самия текст като по този начин се препоръчват чужди публикации. Не съм забелязала да го правят на проблем по други места.
цитирай
8. cefulesteven - Няма човек, който да харесва всички ...
23.08.2011 14:28
Няма човек, който да харесва всички или който да се харесва на всички.
Всеки има правото да не харесва, но също тъй има и правото да не се харесва.
Абсурдно е положението, когато стотици или хиляди пъти някой казва, колко не харесва друг блог, а е един най-честите изписван сред посетителите. Може да се обясни само, че му харесва, но се срамува от себе си, колко му харесва. Прилича на порочна зависимост, като алкохолизъм или наркомания. Престрастен е към неприятното усещане, а подобен абсурд, сигурен съм ще има за бъдеще диагноза.
цитирай
9. defender - "Нужно ли е по сто пъти да об...
23.08.2011 14:36
angpiskova написа:
"Нужно ли е по сто пъти да обясняваме елементарни неща на невежите злобари? Те като не знаят какво е мащабна дейност, проблемът си е техен. Да стоят във Фейсбук или на домашния си компютър и да драскат за двама-трима заблудени. Предлагам да не си губим времето с тях, понеже са много ниска топка. Прекалено ниска."

Точно така, усилието просто не си струва:)

Аз никога не съм инициатор. Всичките ми постинги са само отговор на непочтена атака. Оказва се, че ако никой не обясни на дебилите нещата от живота, те стават още по-нагли. А знаем, че този сайт е техния живот. Tе просто нямат реален такъв.
цитирай
10. cefulesteven - Не разбирам каква е причината за ...
23.08.2011 14:37
culture написа:
Не разбирам каква е причината за толкова дълъг постинг. Това са всеизвестни неща. Имам профили по други сайтове и знам, че навсякъде е пълно с линкове. Поставят се дори в самия текст като по този начин се препоръчват чужди публикации. Не съм забелязала да го правят на проблем по други места.


Тук за неколцина всичко е проблем. Техен проблем е, че нямаш прочити или имаш много прочити. Че нямаш коментари или имаш много коментари. Че нямаш гадже, имаш страхотно гадже или имаш много гаджета. Проблем им е, че не си се обръснал или се бръснеш всеки ден. Проблем им е, какво правиш в леглото/нищо, че не знаят/, проблем им е и какво не правиш в леглото/нищо, че не го знаят/, проблем е политическата ти ориентация/ако имаш такава/, а ако нямаш ще ти измислят, за да си имат проблем и да ти създадат проблем /ако нямаш проблеми/, проблем им е слънцето, за което ти държат сметка, проблем им е дъжда, линкването/нищо, че е изработена от програмистите опция, която не е безцелна, а напротив. Проблем им е когато нещо не разбират, за който разбира се си отговорен ти. Проблем им е, че им е скучно, че живота ги е лишил от едно, те са пренебрегнали друго. Проблем, за който разбира се трябва да се чувстваш виновен е, лошотията им, която няма къде другаде да излеят. Проблем им е самия блог от който не могат да излязат. Проблем им е, когато няма конфликти, защото я няма интригата и трябва да я създадат. Изобщо проблем им е всяка дума в българския тълковен речник, че даже думите в него не са достатъчни, за да означат всичките им проблеми.
цитирай
11. анонимен - Съжалявам, че го прочетох. Повече не казвам, защото ще ме истриеш.
23.08.2011 14:40
цитирай
12. defender - Аплодисменти от мен! Много обзо...
23.08.2011 14:46
cefulesteven написа:
Аплодисменти от мен! Много обзорно, много дълбоко, много точно и обективно! Толкова точен анализ на блога, рядко може да се прочете.

И тук благодаря! Hе беше особено трудно, тъй като описаните катили са елементарни до безбожие. Дори да искам, не мога да забравя очебийните им недостатъци, понеже те ежедневно ги демонстрират.
цитирай
13. defender - Не разбирам каква е причината за ...
23.08.2011 14:57
culture написа:
Не разбирам каква е причината за толкова дълъг постинг. Това са всеизвестни неща. Имам профили по други сайтове и знам, че навсякъде е пълно с линкове. Поставят се дори в самия текст като по този начин се препоръчват чужди публикации. Не съм забелязала да го правят на проблем по други места.

В блогбг свестните хора го знаят и не правят проблем. Това е номер на няколко самотни некадърници, които тук не могат да завържат приятелства, какво остава за друг сайт. Cамо че отказват да се примирят и поради тази причина обиждат невинни хора. Дори не проумяват, че никой не се интересува от тяхното мнение.
цитирай
14. yotovava - Тъй като обитавам и други виртуални пространства
23.08.2011 15:01
- в един момент хората от едно място се преселват на друго.
Аз лично намирам тук и интересни статии, и хубава музика, и любопитни клипчета.
И естествено споделям - къде забавни реклами, къде хубава музика, къде мои лични творчески прояви. Простичко е.
Проблемът е в системата, която се опитва да напипа най-интересните постинги, но е абсолютно манипулируема. Това е истината.

Краят на статията е страхотен :))))))))))))

Поздрави
Валя
цитирай
15. defender - Няма човек, който да харесва всички ...
23.08.2011 16:07
cefulesteven написа:
Няма човек, който да харесва всички или който да се харесва на всички.
Всеки има правото да не харесва, но също тъй има и правото да не се харесва.
Абсурдно е положението, когато стотици или хиляди пъти някой казва, колко не харесва друг блог, а е един най-честите изписван сред посетителите. Може да се обясни само, че му харесва, но се срамува от себе си, колко му харесва. Прилича на порочна зависимост, като алкохолизъм или наркомания. Престрастен е към неприятното усещане, а подобен абсурд, сигурен съм ще има за бъдеще диагноза.

Ние това го знаем. Въпросът е защо не го разбират онези, които се смятат едва ли не за равностойни на боговете? На мен ми писна да ги слушам как се жалват, че не са на първа страница. Ето го оня черньо цял ден е на първа. Е, дали ще се засрами, щом твърди, че да си начело е почти смъртен грях?
цитирай
16. defender - 11. анонимен - Съжалявам, че го прочетох. Повече не казвам, защото ще ме истриеш.
23.08.2011 16:25
Твоето изказване е толкова "необходимо", че ми става драго. Защо изобщо се мориш, след като е близо до акъла кой си? Никога не трия коментари, ако са с възпитан тон и не съдържат лъжи. Обаче ако си мислиш, че тук е тоалетна, в която да изхвърлиш душевните си отпадъци, просто не си познал.
цитирай
17. анонимен - Знаеш ли аз
23.08.2011 16:33
вчера колко анонимни коментари изтрих? Разбира се, не че не знам кой ги е писал - това правят 3-4-ма в блога. Известни на всички. Които, ако се изкатерят нагоре, винаги е за чужда сметка. Иначе никой няма да им обърне внимание по простата причина, че нямат нищо интересно, което да предложат самите те. Хора без идеи и въображение.
цитирай
18. cefulesteven - Няма човек, който да харесва всички ...
23.08.2011 16:38
defender написа:
cefulesteven написа:
Няма човек, който да харесва всички или който да се харесва на всички.
Всеки има правото да не харесва, но също тъй има и правото да не се харесва.
Абсурдно е положението, когато стотици или хиляди пъти някой казва, колко не харесва друг блог, а е един най-честите изписван сред посетителите. Може да се обясни само, че му харесва, но се срамува от себе си, колко му харесва. Прилича на порочна зависимост, като алкохолизъм или наркомания. Престрастен е към неприятното усещане, а подобен абсурд, сигурен съм ще има за бъдеще диагноза.

Ние това го знаем. Въпросът е защо не го разбират онези, които се смятат едва ли не за равностойни на боговете? На мен ми писна да ги слушам как се жалват, че не са на първа страница. Ето го оня черньо цял ден е на първа. Е, дали ще се засрами, щом твърди, че да си начело е почти смъртен грях?


Навремето го наричах: "комплекса на пренебрегнатата ученичка" и ако за една тийнейджърка е в границите на нормалното, да воюва за вниманието, което смята, че заслужава при зрели мъже е наистина жалко. Има и нещо друго: мания за неформално лидерство. Създателите на блога са си изработили административна система, каквато е необходима за всяко начинание, под нея: редовите блогъри, би трябвало да сме равни. Защото такава е идеята изобщо на блогването, в цял свят. Някои хора обаче се стремят да бъдат по-равни:) Нещо, като прасетата от "Фермата" на Оруел. И понеже нямат необходимия ресурс да наложат воля, опитват се да я упражняват, чрез агресивни и дисктруктивни актове, всеки ден. Нищо друго не може да им достави удовлетворението, защото просто нямат други стремежи...или възможности.
цитирай
19. defender - Повод за купон.
23.08.2011 16:48
Току-що Валсодар сложи минус. Но иначе него не го интересува гласуването. Ама изобщо. Верваме!
цитирай
20. defender - - в един момент хората от едно място ...
23.08.2011 17:42
yotovava написа:
- в един момент хората от едно място се преселват на друго.
Аз лично намирам тук и интересни статии, и хубава музика, и любопитни клипчета.
И естествено споделям - къде забавни реклами, къде хубава музика, къде мои лични творчески прояви. Простичко е.
Проблемът е в системата, която се опитва да напипа най-интересните постинги, но е абсолютно манипулируема. Това е истината.

Краят на статията е страхотен :))))))))))))

Поздрави
Валя

Предполагам и на други места има манипулации. Въпросът е какво разбираш под тази дума. Поставянето на линкове не е манипулация. Прави се за търсене на повече контакти, а увеличеният трафик е просто допълнителна екстра, не е самоцел. Пък откъде да знам, за някои може да е. Като гледам само, за това говорят. Значи им е мечта. Говори се за изкуствени гласове, но това е същото като изкуствените коментари. Не говоря само за фалшиви профили, а и за истински, които умишлено пускат едносрични коментарчета или само емотикони, за за увеличат бройката. Това също е манипулация.
Първа страница не носи кой знае колко прочитания. Не само аз съм го забелязал. Hикога не бих я обсъждал, което доказва, че нямам интерес към нея. Точно обратното стоят нещата при онези, които само за това говорят. Нека отричат, че им е самоцел. Ей сега ще им повервам.
В крайна сметка всеки да си прави, каквото иска. Аз няма да държа сметка на никой, но и на мен никой няма да държи. Гаранция!
цитирай
21. анонимен - Тъпо
23.08.2011 17:57
Какво го обсъждате Валсодар? То е ясно, че търси внимание и после се тръшка, когато не го получи. Само му доставяте удоволствие като говорите за него. Така се чувства по-значим.
цитирай
22. cefulesteven - Линкването си е едно от условията за ...
23.08.2011 18:04
Линкването си е едно от условията за изработване на успешен блог, то не е откритие на блог.бг. нито е дори бълагрско. Световна блогърска практика си е. Част от СЕО-оптимизацията. Само някой да си беше направил труда да почете малко за блогърстването из мрежата. Има повече от двадесет български сайта създадени само с тази цел. Свежо е само единия от тях.

Освен, като технология линкването е полезно и за друго. Така се избягва душната атсмосфера на затворения кръг, защото колкото и посещаван да е, колкото и отворен да е блог.бг/адмирации за това към създателите на сайта/, все пак идва един момент, когато се налага стереотип на поведение, именно заради самозваните, неформални лидери, а и има си действащи закони на психологическата среда, на ентропията и така, нататък. За да се избегнат ограниченията е по-добра активността на много места, а линковете ти дават тази възможност. Да бъдеш в повече и най-различни среди. Нещо, което наистина на самозванците не се харесва, защото така можеш да чуеш и други, по-ценни мнения от тяхното.

Това им се струва кощунствено.

Между другото не преставам да трия с кеф двама, които днес ми се доказват, като най-верни фенове, нищо, че само ме ругаят, а аз пък си ги трия:)
цитирай
23. defender - Новина.
23.08.2011 18:14
Откакто съм пуснал постинга, Валсодар влезе 7-8 пъти. Той не каза ли, че вече почти не идва в блогбг? Това да не е поредното му противоречие:))))
цитирай
24. toxic - без да искам вчера попаднах на &q...
23.08.2011 18:18
без да искам вчера попаднах на "мнението" на любителя психиатър и се убедих какво е да паднеш в собствения си капан, говорейки за нещо, което не разбираш.
Малоценните блогъри /забележи, не един, двама - посочени по име, а за "блогърите в сайта" -тоест всички/, според този експерт, който смъртно мрази генерализираните изводи от частно към общо, искали да са на първа и генерирали фалшиви прочити. Голям смях. Ако си дал линк някъде и хора, който не влизат в блог.бг са го прочели - това е долна фалшификация!
Освен това този блогър си позволява да употребява обидни квалификации за всички, които не споделят мнението му. Е, законодателството е преценило, че да наречеш някой дебил и идиот, защото не го уважаваш струва...хиляда лева ли беше? Щом е квалифицирано като наказуемо деяние май не е много редно да го правиш.
И не на последно място, ако наричаш другите комплексари, само защото им харесва някой да ги чете, ако демонстрираш превъзходство, ако се смяташ за някакъв криворазбран и ... неразбран :))) елит - толкова по-зле за теб. Комплексът за превъзходство е компенсаторен и е другото лице на комплеса за малоценност. Както народът обича да казва: "Крадецът вика "дръжте крадеца". Но учтивите хора няма ти го кажат.
цитирай
25. jordito - Хора,
23.08.2011 18:41
не ви ли омръзнаха тези войни? Успокойте се!
цитирай
26. cefulesteven - За линкването, нагледно
23.08.2011 18:45
Дори не се замислих, направих го автоматично, както правя с всяка публикация, сложих отметките публикувайки "Защо блогвам?" и постинга ми е излязъл във фейсбук. Ето един отговор оттам:

"Wolen Iwanow Съжалявам. Аз Ви чета няколко пъти в седмицата и от няколко години. Едно от нещата, които са ми най-симпатични, е, че сте човек, на когото не мога да кажа нещо, което сам вече да не си е помислил :))))))))))"

Какво безсрамие, а? Някой да ме похвали, без неформалните лидери на блог.бг. да започнат да му махат с пръст и да го поучават колко неморално е това. Линквайки блогъра може да види мнения в различни среди и да си изработи, най-обективна представа за себе си. Линкването може да пречи само на хора, които държат на заблудата, която създават в определен кръг.

Да не говорим, че външния трафик, който носи един блогър се превръща с времето и общ, и сами ругателите, получават прочити.
цитирай
27. hijack - +
23.08.2011 19:02
кво сте го захапали пича. дайте му некой лев да живне.
+++
40 години в сивата панелка
съди ме по дела не по фанелка
цитирай
28. defender - вчера колко анонимни коментари ...
23.08.2011 19:05
angpiskova написа:
вчера колко анонимни коментари изтрих? Разбира се, не че не знам кой ги е писал - това правят 3-4-ма в блога. Известни на всички. Които, ако се изкатерят нагоре, винаги е за чужда сметка. Иначе никой няма да им обърне внимание по простата причина, че нямат нищо интересно, което да предложат самите те. Хора без идеи и въображение.

Знаеш ли, че в Wordpress има опция, с която самият блогър, без модераторска намеса, може да блокира по айпи нежеланите посетители? Почти всички използват тази възможност, защото нямат намерениe да слушат кретенията на убитаците. Tук обаче плачукат, защото коментарът им не излиза веднага. Как да не ги гледаш с насмешка?
цитирай
29. defender - Няма човек, който да харесва всички ...
23.08.2011 19:17
cefulesteven написа:
defender написа:
cefulesteven написа:
Няма човек, който да харесва всички или който да се харесва на всички.
Всеки има правото да не харесва, но също тъй има и правото да не се харесва.
Абсурдно е положението, когато стотици или хиляди пъти някой казва, колко не харесва друг блог, а е един най-честите изписван сред посетителите. Може да се обясни само, че му харесва, но се срамува от себе си, колко му харесва. Прилича на порочна зависимост, като алкохолизъм или наркомания. Престрастен е към неприятното усещане, а подобен абсурд, сигурен съм ще има за бъдеще диагноза.

Ние това го знаем. Въпросът е защо не го разбират онези, които се смятат едва ли не за равностойни на боговете? На мен ми писна да ги слушам как се жалват, че не са на първа страница. Ето го оня черньо цял ден е на първа. Е, дали ще се засрами, щом твърди, че да си начело е почти смъртен грях?


Навремето го наричах: "комплекса на пренебрегнатата ученичка" и ако за една тийнейджърка е в границите на нормалното, да воюва за вниманието, което смята, че заслужава при зрели мъже е наистина жалко. Има и нещо друго: мания за неформално лидерство. Създателите на блога са си изработили административна система, каквато е необходима за всяко начинание, под нея: редовите блогъри, би трябвало да сме равни. Защото такава е идеята изобщо на блогването, в цял свят. Някои хора обаче се стремят да бъдат по-равни:) Нещо, като прасетата от "Фермата" на Оруел. И понеже нямат необходимия ресурс да наложат воля, опитват се да я упражняват, чрез агресивни и дисктруктивни актове, всеки ден. Нищо друго не може да им достави удовлетворението, защото просто нямат други стремежи...или възможности.

Аз поглеждам от забавната страна. Не е ли смешно да слушаш как някакви блогясали типове се надлъгват, че не гонят нещо, след което постоянно тичат?
Вече не знам на какъв език да им го обясня. Прекалено са кухи.
цитирай
30. cefulesteven - вчера колко анонимни коментари ...
23.08.2011 19:21
defender написа:
angpiskova написа:
вчера колко анонимни коментари изтрих? Разбира се, не че не знам кой ги е писал - това правят 3-4-ма в блога. Известни на всички. Които, ако се изкатерят нагоре, винаги е за чужда сметка. Иначе никой няма да им обърне внимание по простата причина, че нямат нищо интересно, което да предложат самите те. Хора без идеи и въображение.

Знаеш ли, че в Wordpress има опция, с която самият блогър, без модераторска намеса, може да блокира по айпи нежеланите посетители? Почти всички използват тази възможност, защото нямат намерениe да слушат кретенията на убитаците. Tук обаче плачукат, защото коментарът им не излиза веднага. Как да не ги гледаш с насмешка?


Такава опция не е зле да има и тук. Ще допринесе за мира и здравословния климат, за развитието и креативността. Освен това много хора няма да се чувстват, като доброволни участници в социален експеримент, който с годините е оправдал само едно: вица за българския казан.
Не е зле и опцията: "игнориране на потребител". И без друго не ги чета, а те не могат да се откажат от порочното си влечение и да ме четат, и да се чувстват неприятно, а после да развалят климата в целия блог.
цитирай
31. анонимен - Обичам,
23.08.2011 19:38
Българският Стивън Кинг!
цитирай
32. defender - Какво го обсъждате Валсодар? То е ...
23.08.2011 19:41
анонимен написа:
Какво го обсъждате Валсодар? То е ясно, че търси внимание и после се тръшка, когато не го получи. Само му доставяте удоволствие като говорите за него. Така се чувства по-значим.

Да, тъпо е. Затова и не исках да го правя. Мислех, че историята и приключила, но дебилното добиче пак се обади.
цитирай
33. анонимен - Олеле,
23.08.2011 19:54
Бале, моля те, влез за 2-3 дни тук, за да повразумиш тези идиоти!
цитирай
34. defender - Линкването си е едно от условията за ...
23.08.2011 20:09
cefulesteven написа:
Линкването си е едно от условията за изработване на успешен блог, то не е откритие на блог.бг. нито е дори бълагрско. Световна блогърска практика си е. Част от СЕО-оптимизацията. Само някой да си беше направил труда да почете малко за блогърстването из мрежата. Има повече от двадесет български сайта създадени само с тази цел. Свежо е само единия от тях.

Освен, като технология линкването е полезно и за друго. Така се избягва душната атсмосфера на затворения кръг, защото колкото и посещаван да е, колкото и отворен да е блог.бг/адмирации за това към създателите на сайта/, все пак идва един момент, когато се налага стереотип на поведение, именно заради самозваните, неформални лидери, а и има си действащи закони на психологическата среда, на ентропията и така, нататък. За да се избегнат ограниченията е по-добра активността на много места, а линковете ти дават тази възможност. Да бъдеш в повече и най-различни среди. Нещо, което наистина на самозванците не се харесва, защото така можеш да чуеш и други, по-ценни мнения от тяхното.

Това им се струва кощунствено.

Между другото не преставам да трия с кеф двама, които днес ми се доказват, като най-верни фенове, нищо, че само ме ругаят, а аз пък си ги трия:)

Всичко това е елементарно. Представи си колко са зле "божествените" критици, щом не проумяват толкова прости неща. А тръгнали да оценяват! Подозирам, че този твой коментар ще им се стори прекалено сложен. Не трябваше да използваш толкова сложни думи.
цитирай
35. анонимен - Поздравления!
23.08.2011 20:19
Нямам профил тук, но поразгледах и видях неща, които по други сайтове щяха да са подложени на убийствен смях. Тук се приемат като технични. Добре, щом има кой да ги хареса. Отивам да се смея.
цитирай
36. defender - Анонимните и онзи другия, не те помня ...
23.08.2011 20:26
Много обичам да трия вулгарни коментари. Хем ви предупредих! Научете се на възпитание!
цитирай
37. velociraptor - На мен ми се струва, че повечето тук ...
23.08.2011 20:27
На мен ми се струва, че повечето тук се взимате прекалено на сериозно. Затова приветствам майтапчийски блогове като този на Clubmate. Те ви свалят на земята.
цитирай
38. ketcakuatl - ЩЕ НАПРАВЯ ИЗКЛЮЧЕНИЕ
23.08.2011 20:38
Обикновено не пиша там, където има калабалък. Така, ти комета ли си? Появяваш се чат-пат от нищото, и пак там потъваш, но оставяйки диря! За това си направих тази асоциация. В любими си ми, знаеш че ще те прочета, но ми напомняш с гласуване за появата си. Явно си ме разузнавал, знаеш привичките ми, само не знам защо се интересуваш от мнението ми. Аз спадам към групата, която обясни по горе, имам кръг от приятели на чието мнение държа - другите и популярност не ме интересуват. Но съм ,,особен" случай, защото ти казваш че такива хора лоша дума не казват, а при мен не е така. Отначало имах усещането, а вече, след една година, и увереноста че съм толериран от админите, пак не знам защо. Въобще, хубав анализ за разлайване на кучетата правиш, но понеже е лято, август, и има спад на читателите по разбираеми причини - сега не му беше времето. Кой си ти?
цитирай
39. анонимен - Да, съгласен съм с Вело,
23.08.2011 21:02
моят блог е един от малкото стойностни тук.
цитирай
40. defender - без да искам вчера попаднах на &q...
23.08.2011 21:08
toxic написа:
без да искам вчера попаднах на "мнението" на любителя психиатър и се убедих какво е да паднеш в собствения си капан, говорейки за нещо, което не разбираш.
Малоценните блогъри /забележи, не един, двама - посочени по име, а за "блогърите в сайта" -тоест всички/, според този експерт, който смъртно мрази генерализираните изводи от частно към общо, искали да са на първа и генерирали фалшиви прочити. Голям смях. Ако си дал линк някъде и хора, който не влизат в блог.бг са го прочели - това е долна фалшификация!
Освен това този блогър си позволява да употребява обидни квалификации за всички, които не споделят мнението му. Е, законодателството е преценило, че да наречеш някой дебил и идиот, защото не го уважаваш струва...хиляда лева ли беше? Щом е квалифицирано като наказуемо деяние май не е много редно да го правиш.
И не на последно място, ако наричаш другите комплексари, само защото им харесва някой да ги чете, ако демонстрираш превъзходство, ако се смяташ за някакъв криворазбран и ... неразбран :))) елит - толкова по-зле за теб. Комплексът за превъзходство е компенсаторен и е другото лице на комплеса за малоценност. Както народът обича да казва: "Крадецът вика "дръжте крадеца". Но учтивите хора няма ти го кажат.

Много грехове има този неандерталец. Доста от бившите му приятели го зарязаха, понеже им писна да се преструват, че са съгласни с безумните си изказвания. Не познавам друг човек с толкова нисък интелект, а с космически претенции. Както се казва "На гол тумбак - чифте пищови". По -нагоре споменах, че за мен историята беше приключила и изведнъж той пак показа малоумието си. Същите лъжи, същите фантазии, същата самовлюбеност. Явно го човърка нещо. За да пише отново, значи и по време на паузата не е могъл да забрави блоговите тупалки, които изяде. Почакай и ще видиш! Съвсем скоро ще се обади. Той е бeзвъзвратно пристрастен.
цитирай
41. defender - 25. jordito - Хора,
23.08.2011 21:26
jordito написа:
не ви ли омръзнаха тези войни? Успокойте се!

Tози въпрос не трябва да го задаваш тук. Аз отговарям и никога не започвам. За разлика от други, имам прекалено много интересни занимания и няма начин да ме мъчи скука.
цитирай
42. defender - Дори не се замислих, направих го ...
23.08.2011 21:52
cefulesteven написа:
Дори не се замислих, направих го автоматично, както правя с всяка публикация, сложих отметките публикувайки "Защо блогвам?" и постинга ми е излязъл във фейсбук. Ето един отговор оттам:

"Wolen Iwanow Съжалявам. Аз Ви чета няколко пъти в седмицата и от няколко години. Едно от нещата, които са ми най-симпатични, е, че сте човек, на когото не мога да кажа нещо, което сам вече да не си е помислил :))))))))))"

Какво безсрамие, а? Някой да ме похвали, без неформалните лидери на блог.бг. да започнат да му махат с пръст и да го поучават колко неморално е това. Линквайки блогъра може да види мнения в различни среди и да си изработи, най-обективна представа за себе си. Линкването може да пречи само на хора, които държат на заблудата, която създават в определен кръг.

Да не говорим, че външния трафик, който носи един блогър се превръща с времето и общ, и сами ругателите, получават прочити.

Нали не очакваш да обичат конкуренцията? Тя ще им покаже колко са незначителни. Само силният приема предизвикателства.
О, да, големи лидери са! Най-вече по простотия. Карай, ние ще се смеем за тяхна сметка.
цитирай
43. defender - кво сте го захапали пича. дайте му ...
23.08.2011 22:13
hijack написа:
кво сте го захапали пича. дайте му некой лев да живне.
+++
40 години в сивата панелка
съди ме по дела не по фанелка

Оптимист! Повече от едно вдишване на амоняк не давам, а и не е заслужил. Виж, кофа студена вода ще му отива.
цитирай
44. defender - вчера колко анонимни коментари ...
23.08.2011 22:45
cefulesteven написа:
defender написа:
angpiskova написа:
вчера колко анонимни коментари изтрих? Разбира се, не че не знам кой ги е писал - това правят 3-4-ма в блога. Известни на всички. Които, ако се изкатерят нагоре, винаги е за чужда сметка. Иначе никой няма да им обърне внимание по простата причина, че нямат нищо интересно, което да предложат самите те. Хора без идеи и въображение.

Знаеш ли, че в Wordpress има опция, с която самият блогър, без модераторска намеса, може да блокира по айпи нежеланите посетители? Почти всички използват тази възможност, защото нямат намерениe да слушат кретенията на убитаците. Tук обаче плачукат, защото коментарът им не излиза веднага. Как да не ги гледаш с насмешка?


Такава опция не е зле да има и тук. Ще допринесе за мира и здравословния климат, за развитието и креативността. Освен това много хора няма да се чувстват, като доброволни участници в социален експеримент, който с годините е оправдал само едно: вица за българския казан.
Не е зле и опцията: "игнориране на потребител". И без друго не ги чета, а те не могат да се откажат от порочното си влечение и да ме четат, и да се чувстват неприятно, а после да развалят климата в целия блог.

В един блог дори видях списък с баннати айпи-та. Домакинята го беше сложила на началната страница и като влезеш, първо него виждаш. Имаше и някакво предупреждение от сорта на "Внимавай какво говориш!" Представяш ли си някой плачко от блогбг да отиде там и да пробутва как нямали право да му забраняват коментарите. Мале какъв смях!
цитирай
45. lulu240 - Много добре написано!
23.08.2011 23:01
Също няколко пъти вече ми прави впечатление, че някои блогъри минават транзит и гласуват само за блога без дори да са отворили и прочели дори последния пост.
цитирай
46. анонимен - Питайте Валсодар колко профила е направил днес.
23.08.2011 23:10
Сигурно и той не ги помни. Хвали само личните си профили. Уж били свестни блогери, които открил случайно. Дрън-дрън та пляс!
цитирай
47. 4aiotgluhar4e - Описанието на типажите е много т...
23.08.2011 23:12
Описанието на типажите е много точно, но един е пропуснат - на сърфиращия новинаросъбирач. Питам се какво търси в блога упоритият труженик, непрекъснато наводняващ сайта с новинарски публикации, които всеки грамотен човек може да си намери сам, ако иска. А такива копи-пейстнати творения, предимно гротескно преведени от Гугъл, често се кипрят на първа между авторски постинги със стойност. Та в тази връзка ми липсва и типажът на модератора, който системно нарушава, съдадените от него правила, като кичи лицето на блога с подобни безумия. Аз се научих по хигиенни причини да не минавам през първа, но тук въпросът е принципен

Поздрави за добрия текст!
цитирай
48. defender - Бале, моля те, влез за 2-3 дни тук, за ...
24.08.2011 09:35
анонимен написа:
Бале, моля те, влез за 2-3 дни тук, за да повразумиш тези идиоти!

Нали видя, че той вече е тук. А от сайта изобщо не е излизал. При всички положения е по-интересен от хората, които предизвикаха настоящия постинг.
цитирай
49. culture - 10. cefulesteven
24.08.2011 10:46
Забелязах, че това явление го има само тук. Вероятно са искали да станат критици, но не са успяли. Нереализирането на мечта понякога избива в неочаквани посоки.
цитирай
50. blogbg - Здравейте на всички
24.08.2011 11:36
Ще си позволя да направя няколко коментара по темата:)
Това което ни се иска, е да направим Blog.bg едно място което да е доста интересно и позитивно. Едно място което да дава свобода на словото и на това да кажеш точно какво мислиш, но не и да се изражда в слободия до нивото на някоя квартална кръчма. За съжаление, голяма част от денят ни минава в решаване на спорове за това, защо не съм на първа, кои ме банна и пък ХХХ каза лоши неща за мен. Истината е, че във всеки сайт с отворени коментари има злобни критики, откровени обиди и доста псувни. Това което можем да кажем обаче е, че Blog.bg е толкова голям и коментарите са толкова много, както и всекидневните опалвания, че екипът ни може би трябва да се занимава с това по цял ден.
Ако имате поглед върху българската блогосфера обаче, сигурно сте открили, че Blog.bg е единствената платформа която дава възможност личен материал да бъде прочетен от повече от 1000 човека само в рамките на един ден! Сигурен съм, че повечето от вас осъзнават тази сила! Какво обаче би станало, ако всички материали са силни? Тогава прочитанията на един постинг няма да са 1000 а 10 пъти по 1000! Какво ще печелите от това ли - на първо място - Признание и то не от хората в Blog.bg а от обществото ни, на което сте дали някаква полза. На второ място - възможност да давате посока, да сте лидери на мнения и да постигате промени които искате! От трета страна - чисто материална - възможност да сте част от блогърите които са привлекателни за компаниите насочили се към тази ниша! Не ми казвайте, че няма да се зарадвате на това да получите за тест нов телефон, да отидете на безплатен концерт или пък да ви дадат да покарате новият Ford! Сигурен съм, че за повечето от Вас, а честно казано и за мен, това е добър стимул!
За да се случи това обаче, трябва да има смисъл в това което казвате! Безсмислени статии, копирани материали, реклами, SEO линк билдинг - всичко това не носи полза, нито на вас, нито на нас!
цитирай
51. blogbg - Здравейте - 2
24.08.2011 11:43
Това което ще се постараем да направим, са промени в платформата които да я направят по атрактивна, с по добър дизайн и по стабилна функционалност. Тежестта по създаването и е наистина голяма, коства огромно количество човешки ресурси и тестове, но се опитваме да ви дадем нещо което да ви превърне в още по добри автори и потребители!
Надяваме се, че с новата платформа доста от нещата ще се променят към по добро!
Това което още ще създадем обаче е вътрешна конкуренция! С новата промяна ще дадем възможност на по нови блогъри също да достигат до повече потребители, а не нещата да се крепят на стара слава!
Надяваме се, всички вие, нашите потребители да ни подкрепите! Да ни подпомогнете с вашето мнение, както винаги сте правили до сега и да проявите търпение до пускането на новите неща!

С пожелания за много нови успехи,
blog.bg
цитирай
52. defender - blogbg
24.08.2011 12:03
Именно. И мен ме дразнят хората, които постоянно обсъждат първа страница. Това е една от причините да напиша настоящия постинг. Нека разказват разни неща, а не да си мерят това-онова.
Моето мнение е, че всеки може да пуска каквото пожелае, стига да не гледа другите.
Имам наблюдения върху всички големи сайтове и потвърждавам, че блогбг действително е сред най-добрите. Не ми харесва единствено, че разни хора обиждат другите с подчертана злоба. Никой няма полза от това.
Аз лично харесвам и копираните статии, защото не всички от тях ще открия, ако някой не ги пусне. Поставянето на линкове е с цел споделяне - нали за това са бутоните. Ако някой гони трафик като единствена причина, то си е негов проблем - аз няма да му държа сметка. Само не виждам какво толкова печели, щом не създава контакти.
И преди съм казвал, че новите блогъри трябва да получат възможност за изява. Винаги им обръщам внимание. Нямам нищо против да има и отделна категория за тях. Може и цялата първа страница да е само с последни постинги, за да няма караници за популярност и други подобни щуротии. Вариантите са много.
цитирай
53. анонимен - Искам да се
24.08.2011 12:16
включа тук и аз. Ок, съгласна съм, че няма как да бъдат изтрити всички коментари с обиди, псувни и т.н. Съдя по това, което получавам - анонимно, разбира се, и то само аз. Не се наемам да мисля за други, които дразнят определени хора с това, че имат идеи.
Обаче... има и едно "но". Няколко блогъри, известни на всички тук, се занимават ЕДИНСТВЕНО с обсъждане на други блогъри. Всички ги знаем кои са, вие също. И така се стига до израждането, за което говорите - защото този тип махленщини скачат на първа, четивни са, но...за сметка на добрата атмосфера.
А това може да се контролира. Като просто не се допускат обсъжданията на този и онзи блогър за друг блогър. Нямам предвид да не се оспорват тези, но това се прави по друг начин.
цитирай
54. defender - включа тук и аз. Ок, съгласна съм, че ...
24.08.2011 12:31
angpiskova написа:
включа тук и аз. Ок, съгласна съм, че няма как да бъдат изтрити всички коментари с обиди, псувни и т.н. Съдя по това, което получавам - анонимно, разбира се, и то само аз. Не се наемам да мисля за други, които дразнят определени хора с това, че имат идеи.
Обаче... има и едно "но". Няколко блогъри, известни на всички тук, се занимават ЕДИНСТВЕНО с обсъждане на други блогъри. Всички ги знаем кои са, вие също. И така се стига до израждането, за което говорите - защото този тип махленщини скачат на първа, четивни са, но...за сметка на добрата атмосфера.
А това може да се контролира. Като просто не се допускат обсъжданията на този и онзи блогър за друг блогър. Нямам предвид да не се оспорват тези, но това се прави по друг начин.

Това съм го предложил много отдавна. Нека си "чешат крастата", но в отделна категория или просто да не ги пускат до първа страница, защото там досаждат на всички. Даже веднъж си позволиха съвсем открито да правят планове как щели да превземат сайта с купища постинги и коментари, които самите те определят като глупави - важното е да бъдат постоянно на първа страница. Ако нямат какво да споделят, това е техен проблем, а не общ, че да ни го натрапват.
цитирай
55. анонимен - Именно, Дифендър!
24.08.2011 12:36
Блог.бг, ако това място е за обмяна на идеи, мисли, платформи и т.н. нека го пазим от махленщините! Просто не пускайте на първа подобни постинги. Просто е!
цитирай
56. darcy - И аз имам проблем в блога - един бл...
24.08.2011 12:37
И аз имам проблем в блога - един блогер ме е намразил и ми се подиграва непрестанно. Много е интелигентен и някак си знае всичко за мен, дори името ми. Вече изгубих всякаква надежда да ме остави намира. Затова напускам Блог.бг.
цитирай
57. cefulesteven - Много мои надежди пробудиха в мен, ...
24.08.2011 13:32
Много мои надежди пробудиха в мен, коментарите на blogbg, на първо място, че открито се отчита като стойност вътрешната конкуренция. Дано повече блогъри разберат, че конкурента носи полза и за тях, а не да се опитват по всякакви подлярски начини да го отстранят. Такива, като последните не бива да се толерират, защото разбиват целия смисъл и целия труд. И като Ангелина ще кажа, че наистина, не могат да се проследят всички обиди, но има няколко човека, които перманентно се занимават с това. Лично, аз, отдавна съм се научил да ги понасям, да гледам с безразличие или в най-лошия случай с презрение. За да взема отношение не ми тежи лична обида, а това, че изобщо се създава обиден климат към множество блогъри, а повечето от тях с идеята си, с креативността си или най-малко с правото си.
цитирай
58. eksplozia - АПЛОДИСМЕНТИ!!!!!!!!!
24.08.2011 17:26
АПЛОДИСМЕНТИ!!!!!!!!!
цитирай
59. анонимен - :)
25.08.2011 18:20
Добра статия с добро описание на това какво е блог – по принцип.
А какво е блог в блог.бг ?!? Въпрос с повишена трудност, защото понякога това е място за хаплива махленска междуличностна дрънканица. Жалко!
Засегнал си и темата за раздаването на психиатрични диагнози. Обаче да знаеш, че освен психиатри, в блога явно са плъпнали и фармацевти, които се опитват полускрито и полуявно да рекламират продуктите си чрез небрежни подмятания към блогерите. Иначе не мога да си обясня масово задавания наляво и надясно въпрос „ Ти пи ли си хапчетата?”. :)
цитирай
60. defender - Добра статия с добро описание на ...
26.08.2011 11:47
анонимен написа:
Добра статия с добро описание на това какво е блог – по принцип.
А какво е блог в блог.бг ?!? Въпрос с повишена трудност, защото понякога това е място за хаплива махленска междуличностна дрънканица. Жалко!
Засегнал си и темата за раздаването на психиатрични диагнози. Обаче да знаеш, че освен психиатри, в блога явно са плъпнали и фармацевти, които се опитват полускрито и полуявно да рекламират продуктите си чрез небрежни подмятания към блогерите. Иначе не мога да си обясня масово задавания наляво и надясно въпрос „ Ти пи ли си хапчетата?”. :)

Следващия път ще те вземат за съветник. Много хубаво го каза.
Вярвам, че критериите наистина ще бъдат еднакви, което означава едно - троловете ще бъдат санкционирани за всяка глупост. Дори след вчерашните наказания те продължиха да бълват и невероятно, но факт - правят се на ощетени. Не знам защо, след като вината им е повече от известна. Не можеш да възразяваш без никакви доводи. Правят го само децата.
цитирай
61. idealist - Изпращялници
26.08.2011 17:32
винаги ще има в нет-ал Важното е да не им се обръща внимание :)
цитирай
62. henzelski - Харесах!
08.10.2011 16:35
Ако нямаш предвид мен, разбира се... :)))

Поздрави, Defender!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: defender
Категория: Забавление
Прочетен: 224905
Постинги: 15
Коментари: 488
Гласове: 3044
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031